Ter aanvulling op het feit dat roken oorzaak nummer 1 is van allerlei ziekten, er in Nederland dagelijks 54 mensen sterven aan de gevolgen van roken en 1 miljoen rokers hun pensioen niet halen als gevolg van roken, heeft roken een grote invloed op uw bedrijf. Een aantal werknemers succesvol laten stoppen met roken, levert u het volgende op:

 • Meer winst
  Een medewerker die stopt met roken levert een bedrijf per jaar gemiddeld 4.500 euro per jaar op. 
   
 • Verhoogde productiviteit
  30 minuten rookpauze per dag komt neer op ongeveer 3 weken vakantie per jaar (op basis van 1 FTE). 
   
 • Minder verzuim
  Niet-rokers zijn minder vaak ziek. Dit komt onder andere doordat roken het immuunsysteem aantast (kortdurend verzuim) en roken vele chronische ziektes veroorzaakt (langdurend verzuim). Het verzuim onder niet-rokers ligt 1,4% tot 3,4% lager dan bij rokers. 
   
 • Betere sfeer
  Niet-rokers hebben vaak problemen met de rookpauzes van hun collega’s. Wanneer de rookpauzes afnemen verbetert dit de sfeer op de werkvloer. Omdat u durft te investeren in de gezondheid van uw personeel draagt het ook bij aan een positiever bedrijfsimago.
   
 • Hogere klanttevredenheid
  Minder rokende werknemers voor uw kantoor, winkel of fabriek, zorgt voor minder irritatie bij uw bezoekende klanten en een proffesionele uitstraling van uw organisatie.