Fien Huige

Hoe meer ik leer over stoppen met roken, hoe meer het onderwerp mij is gaan interesseren. Er komt namelijk heel veel bij kijken als je wilt stoppen en daarnaast is elke roker uniek.

Stoppen met roken is voor velen niet 'gewoon' stoppen met roken. Veel mensen zijn begonnen met roken toen zij puber waren. Zij zijn echt vergroeid met hun sigaret. Sommige rokers hebben in hun volwassen leven zelfs nog nooit een emotie beleefd zonder een sigaret. Kun je nagaan wat er met iemand gebeurt als hij stopt met roken! Opeens moet je al die momenten zonder die sigaret doen.

En dat stopproces en de hulp die ik kan bieden voor diegene die wil stoppen vind ik interessant. Ik vind het geweldig om te zien dat de inmiddels niet-rokers in de groep trots zijn dat ze de keuze maakten, echt te willen stoppen en gestopt blijven. Je ziet de zelfverzekerheid groeien.

Er worden veel tips gegeven tijdens de training, door mij en door de cursisten zelf. En er wordt veel gelachen, gelukkig maar, zo wordt het stoppen ook nog een beetje leuk!