Direct aanmelden Persoonlijke begeleiding

Welke motivatie u ook heeft, wij weten dat écht stoppen met roken moeilijk is. Het is niet voor niets een verslaving. Samen met de coach bewandelt u de weg naar uw einddoel: een rookvrij leven! De coach motiveert u om door te gaan, ondersteunt u bij het maken van de juiste keuzes en begeleidt u met waardevolle tips en adviezen. Ook adviseren wij het aanvullend gebruik van een medicijn of nicotinevervanger. Het is namelijk wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie van begeleiding en het gebruik van een hulpmiddel u de grootste kans op succes geeft om langdurig gestopt te blijven.

Onze locaties voor persoonlijke begeleiding

Hoe werkt het?

Het traject bestaat uit 6 persoonlijk gesprekken, 1 van 30 minuten en 5 van 20 minuten. Tussen de afspraken door is op moeilijke momenten extra contact mogelijk met uw coach. De eerste twee gesprekken hebben als doel u goed voor te bereiden op het stoppen.
Hoe is het met uw motivatie en vertrouwen? Mocht u ter extra ondersteuning een hulpmiddel willen gebruiken, welke past het beste bij u en uw situatie? Waar ziet u tegenop en hoe kunt u dat veranderen? Ook kiest u samen met uw coach een geschikte stopdatum. Als u vervolgens daadwerkelijk stopt, komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • de voordelen van het stoppen met roken
  • hoe om te gaan met ontwenningsverschijnselen en trek in een sigaret
  • hoe blijft u gestopt op de lange termijn
  • uw motivatie
  • hoe om te gaan met moeilijke situaties
  • hoe om te gaan met eventuele gewichtstoename
  • tips en adviezen, toegespitst op uw persoonlijke situatie

Binnen de begeleiding wordt ook gebruik gemaakt van een blaastest (CO-meting), die voor het stoppen de mate van uw verslaving aangeeft en u na het stoppen motiveert om het stoppen vol te houden.

Wat kost het?

De begeleiding wordt door veel zorgverzekeraars vergoed. Klik hier voor een volledig overzicht per zorgverzekeraar en de eventuele kosten.