Direct aanmelden Persoonlijke begeleiding

Welke motivatie u ook heeft, wij weten dat écht stoppen met roken moeilijk is. Het is niet voor niets een verslaving. Samen met de coach bewandelt u de weg naar uw einddoel: een rookvrij leven! De coach motiveert u om door te gaan, ondersteunt u bij het maken van de juiste keuzes en begeleidt u met waardevolle tips en adviezen. Ook adviseren wij het aanvullend gebruik van een medicijn of nicotinevervanger. Het is namelijk wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie van begeleiding en het gebruik van een hulpmiddel u de grootste kans op succes geeft om langdurig gestopt te blijven.

Onze locaties voor persoonlijke begeleiding

Hoe werkt het?

Het traject bestaat uit 6 persoonlijk gesprekken, 1 van 30 minuten en 5 van 20 minuten. Tussen de afspraken door is op moeilijke momenten extra contact mogelijk met uw coach. De eerste twee gesprekken hebben als doel u goed voor te bereiden op het stoppen.
Hoe is het met uw motivatie en vertrouwen? Mocht u ter extra ondersteuning een hulpmiddel willen gebruiken, welke past het beste bij u en uw situatie? Waar ziet u tegenop en hoe kunt u dat veranderen? Ook kiest u samen met uw coach een geschikte stopdatum. Als u vervolgens daadwerkelijk stopt, komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • de voordelen van het stoppen met roken
  • hoe om te gaan met ontwenningsverschijnselen en trek in een sigaret
  • hoe blijft u gestopt op de lange termijn
  • uw motivatie
  • hoe om te gaan met moeilijke situaties
  • hoe om te gaan met eventuele gewichtstoename
  • tips en adviezen, toegespitst op uw persoonlijke situatie

Binnen de begeleiding wordt ook gebruik gemaakt van een blaastest (CO-meting), die voor het stoppen de mate van uw verslaving aangeeft en u na het stoppen motiveert om het stoppen vol te houden. Na afloop is 71% rookvrij, na 1 jaar is 33% rookvrij.

Hoe zit het met de kosten & vergoedingen?

De stoppen met roken begeleiding van SineFuma wordt door het merendeel van de zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer het eigen risico nog niet of gedeeltelijk is verbruikt kan bij bepaalde verzekeraars het eigen risico van toepassing zijn.

Bekijk hier of uw zorgverzekeraar uw stoppen met roken cursus vergoedt.