Op deze pagina vind je de rookvrije initiatieven waar SineFuma mee samenwerkt. Mocht je meer willen weten over een bepaald onderwerp, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

  Amsterdams Rookalarm

  Het Amsterdams Rookalarm (AR) is een netwerk van zorgverleners en zorgorganisaties die een bijdrage willen leveren aan het rookvrij maken van Amsterdam. De visie is een rookvrij Amsterdam in 2040!
  SineFuma draagt bij door haar aanbod aan te passen aan de behoeften van de zorgverleners en inwoners van Amsterdam.
  http://www.amsterdamsrookalarm.nl/

   

   

  Coalitie Rookvrije Omgeving Regio Haaglanden

  Het doel van de coalitie is dat heel regio Haaglanden – GGD en de 9 gemeenten – zich inspant voor een Rookvrije Generatie.  Elke gemeente wordt op maat ondersteund in beleidsvorming en bij het opstellen van uitvoeringsprogramma’s. SineFuma draagt hierin haar steentje bij door het aanbieden van de stoppen-met-roken-programma's. Dit doet SineFuma voor alle rokers in de regio, samen met deze coalitie, huisartsen en ziekenhuizen. Naast de beschikbare groepstrainingen in deze regio is ook individuele coaching beschikbaar.

  Meer informatie: https://www.ggdhaaglanden.nl/onderwerp/samen-voor-een-rookvrije-omgeving

  Heel Twente Stopt

  Heel Twente Stopt moedigt huisartsen en praktijkondersteuners aan om roken bespreekbaar te maken met patiënten. Als de patiënt graag wil stoppen met roken hebben ze keuze uit verschillende vormen van begeleiding. Wat in dit project belangrijk wordt gevonden is dat de zorgverlener vervolgens actief verwijst naar de gekozen vorm van begeleiding. Kiezen ze voor begeleiding bij SineFuma; dan worden hun gegevens via de verwijzing doorgegeven aan SineFuma. SineFuma neemt de volgende werkdag contact op met de verwezen patiënt om ze verder voor te lichten en desgewenst aan te melden. Heel Twente Stopt vindt actief verwijzen essentieel, omdat de kans op een begeleide stoppoging zo 13 keer groter is.
  SineFuma zorgt voor groepstrainingen ‘Rookvrij! Ook jij?’ verspreid over de regio en biedt daarnaast verschillende vormen van coaching op afstand (online, telefonisch, digitaal) . Zodat iedereen in Twente kan kiezen uit verschillende vormen van stoppen-met-roken-begeleiding.
  https://www.thoon.org/huisartsen/hts/

   

   

  Nijmegen Rookvrij

  Nijmegen Rookvrij heeft alle mogelijkheden rondom stoppen-met-roken-begeleiding gebundeld. De organisatie zet zich in om vanuit de wijk stoppen-met-roken-hulp te organiseren. Via de website kunnen inwoners van Nijmegen zich oriënteren op de mogelijkheden en zich aanmelden.
  SineFuma organiseert groepstraining(en) in Nijmegen en telefonische begeleiding voor inwoners van Nijmegen.
  https://nijmegenrookvrij.nl/

   

   

  Rookvrije Generatie Gooi en Vechtstreek

  Rookvrij opgroeien willen ze vanzelfsprekend maken in Gooi en Vechtstreek. Ze streven er daarom naar dat elk kind rookvrij kan opgroeien. Dit kan in een rookvrije omgeving, zonder verleidingen en door het goede voorbeeld te geven. Hoe minder mensen in de buurt van kinderen roken, hoe minder vanzelfsprekend het wordt dat kinderen zelf gaan roken. Als iemand wil stoppen met roken kunnen ze bij SineFuma terecht. Samen met de GGD en ook het ziekenhuis wordt er regelmatig een 'Rookvrij! Ook jij?' groepstraining georganiseerd in Bussum en in Hilversum. Ook kunnen bedrijven in de regio terecht bij SineFuma voor ondersteuning voor hun medewerkers.

  Meer informatie: https://www.rookvrijegeneratiegv.nl

  Rookvrije Maasvallei

  Samen wordt gewerkt aan een rookvrije generatie.
  SineFuma organiseert groepstrainingen in de regio.
  https://www.syntein.nl/nieuws/06-09-2018-samen-werken-aan-rookvrije-maasvallei/